Riktiga utställningar besöker Bergrummet

Riktiga utställningar av Pia Cederholm och Irène Karlbom Häll

Riktiga utställningar tillkom 2017 som en reaktion på bristen på utställningskritik som genre. Varför? En konstart som utställningsskapande är förtjänar seriös och sakkunnig kritik och har mer nytta av svidande ris och rodnadsframkallande ros än av ljummet rapporterande. Det är hur utställningarna görs som vi recenserar, precis som man recenserar teater, konst, litteratur och musik. Vi som gör det har lång erfarenhet av utställningar, i teorin och praktiken. Vi tycker inte alltid som lyssnarna, eller ens som varandra. Men vi tycker, hett och intensivt, eftersom vi verkligen älskar utställningen, konstformen för alla sinnen.

Jingel: Jan Ohlin. Röst i Jingel: David Lüning.

Pia Cederholm och Irène Karlbom Häll besöker Bergrummet på Skeppsholmen i Stockholm med en av Europas största leksakssamling inte långt efter öppnandet.

För att lyssna tryck på play knappen ovan. Inspelningen är ca 12 min lång.

Recension i ljudformat 

Åsikten i texten är skribentens egen. Utställningskritik förbehåller sig rätten att korrigera text i efterhand vad gäller språkfel. Övriga rättelser läggs till som kommentar under artikel. 

Bergrummet
Skeppsholmen i Stockholm
Permanent utställning

Reportaget finns sedan tidigare publicerat i text men publiceras nu i ljudformat.  (https://ueforum.se/17/175/175rec2.html)