Reflektion över utställningsmediets utveckling
Att utveckla utställningsmediet ligger mig varmt om hjärtat och i flertalet artiklar och antologier under åren har jag lyft vikten …
Att utveckla utställningsmediet ligger mig varmt om hjärtat och i flertalet artiklar och antologier under åren har jag lyft vikten …
Hur kan Riksantikvarieämbetet ytterligare främja kunskapsutbyte mellan museer och yrkeskunniga hantverkare med specialkunskap om material? I min roll som bildhuggare/skulptör …
Konstnären och träbildhuggaren Ulf Celén framhåller i sin debattartikel behovet av kunskapsutbyte mellan museer och yrkeskunniga hantverkare. Som chef för …
Kära läsare av Utställningskritik, Inför slutet av år 2019 ser jag tillbaka på alla de recensioner, debattinlägg, reportage, essäer, och …
På fastlandet mitt emot Venedigs historiska, världsarvsklassade stadskärna ligger Mestre, en stadsdel med helt annan känsla. Mestre är grådaskigt, industriellt …
Richard Berghs om Konst och annat I sin studie ”Om konst och annat” (1908) formulerade kulturdebattören och konstnären Richard Bergh (1858–1919) sin alldeles …
Gången avslutas med en film som på någon minut sammanfattar konsumtionens förändring. Filmen berättar att fler produkter tillverkas billigare genom …
Att besöka en utställning som Arktis – Medan isen smälter brukar för mig vara förenat med ett inneboende motstånd. Jag vet att …
Vi tog bussen till Pirita Kloostri, Birgittaklostret, och gick i de kyliga vindarna från Finska viken tillbaka in mot stan. En …
Att besöka Biotopia – Biologiska museet i Uppsala – är som en dag i skogen fast inomhus. Perfekt för den …