Pärlor ur arkivet

Tidskriften Utställningskritik drivs av den ideella föreningen UtställningsEstetiskt Forum, som bildades av Eva Persson hösten 2005. Från och med nummer 2/2021 är Utställningskritiks digitala arkiv sökbart. Alla tidigare utgivna texter, från 2005 till idag, har kategoriserats i enlighet med bland annat utställning, plats, årtal samt ämne. 

I och med lanseringen av arkivet introducerar vi en stående serie i tidskriftens innehåll, ”Pärlor ur arkivet”. Serien är tänkt att lyfta fram och belysa särskilt inspirerande texter om hur vi kan se på, utveckla och kritiskt belysa utställningsmediet. ”Pärlor ur arkivet” kommer under det första året att väljas ut av medlemmar i UtställningsEstetiskt Forums styrelse och redaktion. Varje artikel följs av en personlig motivering till den utvalda ”pärlan”. 

Utställningskritiks digitala arkiv är en guldgruva för alla som är intresserade av museer och utställningsmediets utveckling. Med serien ”Pärlor ur arkivet” vill vi inspirera till vidareläsning, forskning och inspiration från de över 700 texter som utan kostnad finns att läsa i vårt sökbara arkiv.

Foto: Magda Ehlers.

Stöd Utställningskritik!

Om du uppskattar tidskriften och vill stödja vår fortsatta utgivning, bidra gärna med en gåva. Swish: 1233647708 eller använd QR-koden.